Економіка світу
Подобається

Бережіть свої гаманці: хакери не сплять

03/12/2017
Бережіть свої гаманці: хакери не сплять

Біткойн, випередивши найсміливіші прогнози аналітиків, в цей понеділок впевнено переступив позначку в $10 000 і продовжив свій рух до нового історичного максимуму. Безсумнівно, таку подію кіберзлочинці не залишать без уваги.

Успіх Біткойна і альткойнів сколихнув увесь світ. Кіберзлочинці, хакери, інтернет-пірати, називайте їх як хочете, теж не дрімають і нишпорять в інтернеті в пошуках легкої здобичі.

За даними американського інтернет-форуму SANS Technology Institute, програмне забезпечення кібербезпеки визначило ботів, що намагаються сканувати інформаційні системи по всьому світу, щоб знайти ключі до незахищених криптовалютних гаманців.

Експерт SANS Technology Institute Дідьє Стівенс попереджає, що хакери використовують ПЗ, яке сканує комп’ютери для пошуку файлів, що містять інформацію про онлайн-гаманець, допомагаючи кіберзлочинцям отримувати до нього доступ і красти гроші. Він перерахував часто запитувані хакерами файли, логи сканування.

Експерт прокоментував: «Такі запити були помічені на початку 2013 року, але подібні випадки помітно почастішали після початку стрімкого зростання біткойна. Такої кількості крадіжок, як зараз, я ніколи не бачив».

Стівенс зазначив, що коли хакери полюють на просторах інтернету за архівами біткойн-гаманців, власники Ethereum теж наражаються на небезпеку.

Популярне: Зміни з 1 грудня: Українців чекають нові ціни. Що подорожчає в Україні

Кіберзлочинці намагаються отримати доступ до локальних файлів Ethereum JSON-RPC, які використовуються виключно для доступу до онлайн-гаманців. Обходячи аутентифікацію гаманців, хакери можуть контролювати користувача Ethereum і успішно красти кошти.

Користувачі, які синхронізували блокчейн Ethereum в своїй системі, наражаються на ризик, якщо інтерфейс JSON-RPC дозволяє вхідні запити. У цьому випадку буде корисною порада: не зберігайте ключі і паролі до гаманців на комп’ютері, запишіть їх на флешку.

 


                         



Коментарі