Головні Новини
Подобається

На які продукти ціни зросли найбільше?

28/11/2017
На які продукти ціни зросли найбільше?

За інформацією Держстату, ціни на продукти харчування галузі тваринництва за період з грудня минулого року по жовтень цього року значно підвищилися

Вартість м’яса та м’ясо продуктів зростала протягом всього року, найбільш відчутно – на 5% щомісяця, у червні-липні. У порівнянні із груднем 2016 року, м’ясо подорожчало на 29,2%.

Молоко та молочні продукти за цей самий період додали у ціні 12,4%. Твердий сир подорожчав на 13,6%.

Найменше за рік зросла вартість яєць – лише 2,1%, у порівнянні із груднем минулого року.

Нагадаємо, в Україні продовжують зростати ціни на продукти. Вже зросла вартість м’яса, овочів та цукру, зараз в магазинах зафіксовано зростання ціни на банани, які подорожчали на 15%.

Популярне: Всі кинуть палити: ціни на сигарети «вб’ють» виробництво в Україні

Нагадаємо, з початком осені ціни на продукти харчування “поповзли” вгору по всій Україні. В Україні фіксується девальвація національної валюти, а від валютного курсу в нашій державі формуються ціни на бензин, імпортну техніку, житло, автомобілі та навіть газ.

За прогнозами фахівців, ціни на всі основні продукти харчування в Україні продовжать зростання. Мова йде як про м’ясо, в тому числі птиці, так і про хліб, молочні продукти та овочі. За рік молочні продукти подорожчали на 30–40 відсотків. М’ясо — на 30–44, хліб — на 12. Ціна на картоплю зросла вдвічі, на інші овочі — на 120 відсотків.


                         



Коментарі