Технології
Подобається

Екологи розповіли, коли технології замінять дерева

26/11/2017
Екологи розповіли, коли технології замінять дерева

Скоро дерева будуть придатні лише для дизайну будинків

В атмосфері концентрація вільного кисню складає 20,95%, а вуглекислого газу – 0,04%. Це співвідношення підтримується життєвими циклами життя флори і фауни.

Однак кількість рослин на Землі з кожним роком стрімко зменшується, а обсяги викидів вуглекислого газу зростають. Тому вже зараз вчені зацікавилися розробкою технологій, які б могли забезпечити людей і тварин придатним для дихання повітрям у майбутньому без використання дерев.

Але це не так просто, як може здатися: для відтворення фотосинтезу в штучних умовах, необхідно активувати два ключових етапи: збирання сонячної енергії і розщеплення молекул води. До речі, штучний фотосинтез можливо використовувати для виробництва кисню, так і водню. У другому випадку людство буде надійно забезпечено екологічним, ефективним і недорогим паливом.

Поки дослідження штучного фотосинтезу знаходяться на стадії лабораторних розробок.

Популярне: Невтішна новина для власників авто на газу

Деякі дослідники, що займаються штучним фотосинтезом, імітують природний процес без залучення живих організмів. Однак, ці нові розробки ґрунтуються на створенні унікальних каталізаторів.

Але є розробки по штучного фотосинтезу, в яких використовуються живі організми (поки тільки бактерії і окремо взяті клітини). Подібні дослідження засновані на отриманні інформації про фотосинтезі з допомогою ціанобактерій. Спочатку їм в геном вставляється послідовність нуклеотидів, що містить інструкції по синтезу білкових міток. Далі живі організми витягають разом з мітками і проводиться дослідження отриманої фотосистеми (бактерій, які переробляють білки).

Вчені стверджують, що дана інформація допоможе створити штучні аналоги фотосинтезу в майбутньому, і переживати за зниження рослин в усьому світі.

 


                         



Коментарі