Економіка України
Подобається

Чи бути субсидіям або як не замерзнути цієї зими?

16/11/2017
Чи бути субсидіям або як не замерзнути цієї зими?

Ціни тарифів на комунальні послуги, які  зросли до неймовірних розмірів – одна з найболючіших тем для пересічних українців останнім часом. Постійно зростаючі комунальні тарифи, давно обігнали доходи наших співгромадян, привели до зубожіння величезної кількості людей.

Ще вчора, цілком благополучні сім'ї, де і чоловік, і дружина працюють, в останні роки зіткнулися з тим, що вони більше не в змозі оплачувати свої квартири і при цьому ще купувати продукти харчування, медикаменти та інші необхідні для життя речі. На допомогу таким людям повинна прийти держава. Спеціально для сімей з невеликим сукупним доходом була розроблена система субсидій.

Популярне: Ваш час настав! Тим, хто багато працював, але мав мізерну зарплату ЗНАЧНО підвищать пенсії​

Формально державна програма житлових субсидій працює з 1995 року. За більш ніж 20 років роботи політика забезпечення потребуючих громадян субсидіями постійно змінювалася. Але саме зараз, коли тарифи стали непосильними для більшості наших співгромадян, ситуація із забезпеченням всіх, хто потребує субсидій набула особливої ​​гостроти.

На жаль, нинішній український уряд піклується про громадян в основному на словах. Про це красномовно свідчить той факт, що за минулий рік у держави накопичилася величезна заборгованість по субсидіям перед населенням. Що це означає? Людям, яким належить субсидія, держава повинна була погашати частину їх витрат, перераховуючи кошти постачальникам послуг. Але держава цього не робила! В результаті постачальники послуг (газо-, тепло-, енергопостачальні організації) стали відключати ні в чому не винних споживачів від послуг!

У минулому, 2016 році кількість одеситів, які отримували субсидію, становило 38 732 особи. А станом на 1 листопада цього року зросла до 49 852! Тобто, майже 50 тисяч одеситів за законом повинні отримувати державну допомогу і, відповідно, всі комунальні послуги. Але в будь-який момент вони можуть залишитися без них, так як заборгованість по субсидіям в нашому місті станом на 1 листопада поточного року склала 133, 3 мільйони гривень!

Першими забили на сполох на сесії міської ради представники фракції Української морської партії Сергія Ківалова. На черговій сесії Одеської міської ради, яка відбулася 8 листопада, глава депутатської фракції УМП Світлана Осауленко звернулася із запитом на дану тему до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Запит був підтриманий переважною більшістю депутатів міської ради, так як майже 50 тисяч одеситів з надією очікують реальної допомоги.

Кількість сімей, які не в змозі оплачувати в повній мірі свої елементарні потреби порівняно з минулим роком збільшилася і зростає з кожним днем. А за фактом підприємства, які не одержують в повному обсязі кошти, просто відключають ці сім'ї від споживання послуг.

Міністерство фінансів України, як головний розпорядник державних коштів з надання пільг на субсидії по субвенції державного бюджету, не перераховуючи свою заборгованість перед нашим містом в розмірі 133,3 мільйона гривень, просто вбиває жителів нашого міста напередодні холодної зими, – написала в своєму запиті Світлана Осауленко .

Лідер Української морської партії народний депутат України Сергій Ківалов голосує за внесення змін до бюджету країни, щоб Одеса отримала довгоочікувані кошти.

Наша позиція послідовна і незмінна. Держава в XXI столітті зобов'язана дотримуватися соціальних стандартів і така можливість є, якщо грамотно керувати країною, не можете – йдіть! Ми захистимо наших людей від холодної байдужості влади, – зазначив Сергій Ківалов.

І ось буквально днями стало відомо, що держава все ж збирається виділити кошти і погасити свою заборгованість.
      
В ході проведеної нещодавно апаратної наради, директор міського департаменту фінансів Світлана Бедрега повідомила, що Одеса претендує на 121 мільйони гривень в якості погашення заборгованості по субсидіях.

За її словами, згідно з прийнятим Парламентом змін, з держбюджету на комунальні субсидії додатково виділено 7,6 мільярда гривень. Одеської області передбачено 173,2 мільйона з них.

Чиновник повідомила, що «… вже підготовлено лист на ім' я губернатора з проханням виділити максимально можливу суму для Одеси. Ми претендуємо на 121 мільйон гривень, що фактично відповідає показникам вже наявної у нас заборгованості! »

Фракція Української морської партії в міській раді тримає на контролі питання погашення заборгованості по субсидіях, наше завдання ясно сформульоване лідером УМ партії Сергієм Ківаловим: перетворювати депутатську роботу в турботу про наших людей, – зазначила Світлана Осауленко.


                         



Коментарі