Головні Новини
Подобається

Нові зміни: Стало відомо, як тепер повинні спілкуватись водії авто з поліцейськими

15/11/2017
Нові зміни: Стало відомо, як тепер повинні спілкуватись водії авто з поліцейськими

До існуючих 9 пунктів, що дозволяють поліцейському зупиняти автомобіль, згідно з проектом закону про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, додається новий, десятий. Він формулюється як «зупинка з метою проведення огляду водія на стан алкогольного сп’яніння». 

У публікації автор робить акцент на нових принципах спілкування водія і поліцейського, які стануть актуальними після набуття законопроектом №7286 юридичної сили.

Популярне: 30 грн за долар і мінімалка в 4 тис: Рада прийняла бюджет. Чого чекати українцям?​

Згідно з документом, після зупинки водій не повинен (як це було раніше) бігти до машини поліції. Одержавши вимогу від поліцейського зупинити транспортний засіб, водій буде зобов’язаний:

– зупинити машину відповідно до вимог ПДР; вимкнути двигун і витягнути ключі із замка запалювання (за наявності ключа);

– передати для перевірки водійське посвідчення, техпаспорт на ТЗ, страховий поліс, інші документи, передбачені законодавством;

– перебувати всередині ТЗ, покласти руки на кермо, тримаючи їх у полі зору поліцейського, не залишати автомобіль без дозволу поліцейського;

– на вимогу поліцейського вийти з транспортного засобу;

– беззастережно виконувати всі законні вимоги або розпорядження поліцейського.

При цьому стане проблематично фіксувати на відео своє спілкування з правоохоронцем. Причому в цьому водієві не зможе допомогти і пасажир, оскільки тепер пасажир під час зупинки авто на вимогу поліції повинен залишатися на своєму місці до відповідного розпорядження або вимоги поліцейського, або ж на вимогу поліцейського він повинен вийти з автомобіля.


                         



Коментарі