Технології
Подобається

Львівські студенти розробили додаток, який читає думки

08/11/2017
Львівські студенти розробили додаток, який читає думки

Львівські винахідники розробили додаток, що визначає знання студентів та їхню думку про викладача. Додаток уже використовують на кафедрі систем штучного інтелекту у "Львівській політехніці". 

Популярне: Підвищення зарплат учителям: хто і скільки отримає​

Навесні НУ "Львівська політехніка" оголошував конкурс на винахід додатка, який допоміг би викладачам отримувати належний зворотний зв’язок від студентів. Переможцю пообіцяли 10 тисяч гривень. Студентка 4 курсу  Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Людмила Гелетій та її однокурсник Степан Скопівський разом з координаторкою проекту Наталією Шаховською розробили додаток, який переміг на конкурсі. Отримані за перемогу кошти витратили доволі практично – на оплату серверів та хостингу.

"Ми робили тестування додатку на студентах першого курсу. 70% студентів не розуміли, про що взагалі говорить викладач", – говорять розробники.

Найперше чим захоплює новий додаток Clickers – це те, що у режимі реального часу викладач лише у кілька "кліків", без подвійних листочків і довгих перевірянь контрольних, одразу ж може дізнатись реальний рівень знань студентів.

Монетизацію проекту розробники бачать через рекламу, поки що шукають інвесторів і сподіваються, що цим проектом зацікавляться виші, тим більше, що коштуватиме їм це адекватні гроші.