Головні Новини
Подобається

Експерти МВФ приїдуть до Києва для обговорення проекту бюджету 2018

08/11/2017
Експерти МВФ приїдуть до Києва для обговорення проекту бюджету 2018

Україна розраховує на чергові транші кредитів наступного року

Протягом 9-17 листопада у Києві перебуватимуть експерти Міжнародного валютного фонду – найбільшого кредитора України. Вони проаналізують та обговорять нюанси проекту державного бюджету на 2018 рік.

Про це повідомив постійний представник МВФ Йоста Люнгман, передає Reuters.

"Команда в складі кількох експертів Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період від 9 до 17 листопада для проведення технічного обговорення проекту бюджету на 2018 рік", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Верховна Рада планує розглянути проект-держбюджету-2018 наступного тижня. Документом передбачено зростання ВВП України на 3%, показник інфляції – близько 7%.

Водночас параметри держбюджету повинні відповідати узгодженим з МВФ завданням щодо зниження бюджетного дефіциту до 2,4% ВВП від 2,7% у 2017 році. У МВФ нині мають чотири основні вимоги до України для виділення наступного траншу кредиту – ухвалення нових законів про приватизацію, антикорупційний суд, проведення земельної реформи (скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення), врегулювання формули підвищення тарифів на газ для населення.

Популярне: Відсутність газового лічильника: чим це загрожує киянам

Зазначимо, що через зволікання української влади з реформами МВФ виділив цього року лише один транш у розмірі 1 млрд доларів замість раніше запланованих щоквартальних кредитів. 


                         



Коментарі