Технології
Подобається

Будівництво першої лінії Virgin Hyperloop One розпочнеться в 2019 році

02/11/2017
Будівництво першої лінії Virgin Hyperloop One розпочнеться в 2019 році

Глава компанії Роб Ллойд не сказав, де саме з'явиться перший маршрут вакуумного поїзда, але запевнив, що ціна квитків буде прийнятною абсолютно для всіх пасажирів.

Virgin Hyperloop One отримав таку назву в середині жовтня, після того як в стартап інвестував британський мільярдер Річард Бренсон. Після цього одна з компаній, яка збирається здійснити проект вакуумних надшвидкісних поїздів, придуманий Ілоном Маском, активізувалася.

"Ми абсолютно впевнені, що почнемо будівництво в одній з країн світу вже в 2019 році і приступимо до перших етапів тестування в 2021 році", – заявив глава стартапу Роб Ллойд.

Де конкретно розташується перша лінія Hyperloop, поки невідомо. Міністерство транспорту США проявляє великий інтерес до проекту, натякаючи, що Колорадо стало б ідеальним майданчиком для запуску вакуумного поїзда.

Передбачається, що Hyperloop з'єднає Міжнародний аеропорт Денвера з містами Вейл і Пуебло в Колорадо і Шайенна в штаті Вайомінг.

Популярне: Українців попередили про зміни у роботі банків

Потенційно проект вакуумного поїзда в Колорадо обійдеться в 24 млрд доларів, але для початку планують побудувати невелику ділянку маршруту вартістю в 3 млрд доларів. Він з'єднає аеропорт з містечком Гріллі, який розташований в 64 км на північ.

Однак, Колорадо – далеко не єдиний претендент на перший маршрут Virgin Hyperloop One. Заявки надійшли з Мексики, де хочуть з'єднати Мехіко і Гвадалахару, з Північної Європи, Арабських Еміратів, а також зі штату Міссурі.

 


                         



Коментарі