Економіка світу
Подобається

Чому долар продовжить дорожчати в листопаді

01/11/2017
Чому долар продовжить дорожчати в листопаді

Курс долара продовжує рости – 31 жовтня він підскочив на шість копійок до 26,88-26,90 гривні за долар. І така тенденція буде спостерігатися в листопаді. Про це розповів директор казначейства Банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний.

Популярне: Повідомили нову інформацію щодо страхового стажу. Що варто зробити до кінця року​

Як пише видання, Нацбанк не брав участі в торгах і не продавав валюту, оскільки не було серйозного дефіциту.

За словами банкірів, попит на готівковий долар з’являється час від часу, на що впливають замовлення великих споживачів. Найчастіше це середній бізнес або люди, близькі до влади.

Однак вже з сьогоднішнього дня слід очікувати впливу нового фактора, який зіграє на руку експортерам. Такі компанії зможуть постійно підвищувати вартість долара завдяки іноземним інвесторам.

“Ми очікуємо зростання курсу в зв’язку з репатріацією дивідендів. Покупки почнуться з перших же чисел листопада. Завтра чекаємо на торги в діапазоні 26,85-26,95 гривні за долар з тенденцією до зростання”, – розповів заступник начальника казначейства VTB Bank Ігор Гах.

Нагадаємо, курс долара в Україні до кінця року буде коливатись. На думку деяких експертів, він може сягнути 29 гривень за одну одиницю американської валюти.


                         



Коментарі