Технології
Подобається

Фахівці назвали кращі способи зберігання енергії

31/10/2017
Фахівці назвали кращі способи зберігання енергії

Навіть сіль можна примусити зберігати енергію

По мірі розвитку альтернативної енергетики особливе значення набувають системи зберігання енергії. Портал Ars Technica склав список найпопулярніших технологій акумуляції електроенергії.

На першому місці стоїть ідея гідроакумуляторів. Технологія не нова і зводиться до використання різниці рівня води у двох сполучених резервуарах. Надлишки енергії використовуються для підняття рівня води. У години пік спуск води повертає необхідну кількість енергії. Цей же принцип використовується в системах, заснованих на стиснутому повітрі.

Друге місце займає розплавлена сіль. Спершу сіль нагрівається з допомогою надлишків енергії, потім перетворюють в пар, або зберігають до вечора для обігріву будинків. У деяких випадках сіль замінюють металом.
Третє місце можна по праву віддати проточним батареям, які створюють заряд, проганяючи електроліт через спеціальні мембрани. Це одні з найнадійніших та довговічних енергосховищ.

Традиційні акумулятори займають четверте місце. Так, ви все правильно зрозуміли. Ті самі акумулятори, що використовуються у вашому авто і ноутбуку.

ПопулярнеУкраїнці не здогадуються, яке багатство лежить у них в гаманцях​


На п'ятому місці знаходяться термальні сховища. Ця технологія схожа на гідроакумулятори, тільки використовує не різницю рівнів води, а різницю температур. Цей спосіб підходить для тих регіонів, де вдень дуже жарко, а вночі дуже холодно.

І останнє шосте місце слід віддати супермаховику. Ця технологія призначена для накопичення кінетичної енергії. Електрика запускає мотор, який запасає енергію обертання в барабані. Коли вона потрібна, маховик сповільнюється.

 


                         



Коментарі