Головні Новини
Подобається

Через які борги можна залишитися без субсидії

21/10/2017
Через які борги можна залишитися без субсидії

"За яку заборгованість за житлово-комунальні послуги позбавляють субсидії і який механізм? Як можна відновити субсидію після сплати боргу?" – Юрій Сергієнко, м. Київ.

Відповідає Марина Медведєва, директор ТОВ "Центр Пенсійного Права":

Згідно з Постановою КМУ №848 від 21.10.1995 р "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", надання субсидії припиняється, якщо ЖЕК, ОСББ та подає документ в службу соцзахисту про те, що громадянин, якому призначено субсидію, не оплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг. Якщо ж власнику затримують виплати зарплати, пенсії і т.д. і він може підтвердити це документами, то субсидію буде відновлено. Також вона буде відновлена ​​після погашення заборгованості. Документи надаються до 10 числа місяця, наступного за місяцем, в якому виникли такі обставини.

Крім того, постановою Кабміну від 26.04.2017 №300 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" встановлено, що після закінчення терміну отримання субсидії структурні підрозділи з питань соцзахисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період. Для цього інстанція збирає необхідну інформацію в порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення, без звернення громадян. Протягом 10 днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення / непризначення субсидії, про що і інформують громадян.

Популярне: Похолодання уже сьогодні! По Україні вдарять морози, синоптики дали невтішний прогноз

У разі отримання інформації про прострочену більш як два місяці заборгованость з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує людини. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний термін громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення райдержадміністрації та при наявності поважних причин.


                         



Коментарі