Технології
Подобається

На Tesla подали скаргу за порушення умов праці

03/09/2017
На Tesla подали скаргу за порушення умов праці

Американське відомство, яке відповідає за дотримання трудового законодавства, подало скаргу на виробника електромобілів компанію Tesla Inc, пише Reuters.

Згідно з інформацією Національного управління з питань трудових відносин (NLRB) Tesla порушила права трудящих, вимагаючи від них підписати угоду про конфіденційність, яка може забороняти їм розповідати про умови роботи і питання безпеки на підприємстві компанії в Фрімонті, штат Каліфорнія.

Управління також розслідувало звинувачення робітників у тому, що компанія залякувала і утискала їх, а також порушувала права трудящих відповідно до федерального трудового законодавства. У Tesla всі звинувачення заперечують.

Компанія повинна відповісти на звинувачення до 14 вересня. У NLRB призначили слухання на 14 листопада перед суддею з адміністративного права в Окленді, штат Каліфорнія.

У заяві компанії йдеться, що ці твердження, подані одним і тим же контингентом профспілкових організаторів, які були настільки відверті із засобами масової інформації, повністю не заслуговують на увагу.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Скарги були подані трьома співробітниками і профспілкою United Auto Workers, який і подав ідею працівникам компанії об’єднатися у профспілку.

Робочі сказали, що в Tesla їх змусили підписати документ про те, що вони можуть зіткнутися зі звільненням або кримінальним переслідуванням за те, що вони публічно розповідатимуть про те, що відбувається на виробництві в компанії, а також з приводу умов своєї роботи, повідомили в NLRB.