Головні Новини
Подобається

Верховний суд розгляне законність заборони російських соцмереж

19/08/2017
Верховний суд розгляне законність заборони російських соцмереж

Верховний суд України (ВСУ) перегляне рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), який відхилив позов щодо скасування указу президента Петра Порошенка про заборону в Україні російських соціальних мереж.


Про це йдеться у виробництві ВСУ від 9 серпня 2017 року, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише інформагентство Інтерфакс .

"Відкрити провадження у справі за позовом… (громадянина України Вадима Гладуна) і громадської організації Автономна адвокатура до президента України Порошенка П.О. про визнання частково незаконним і скасування указу для перегляду Верховним судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 29 червня 2017 року", – йдеться у рішенні.

ВАСУ 29 липня повернув Гладуну і Автономній адвокатурі їх позов до глави держави. 14 червня ВАСУ також відмовив у задоволенні позову студента університету Києво-Могилянська академія Микити Евстіфеєва до Порошенка про визнання неправомочним указу про заборону в Україні російських соціальних мереж і ряду інших інтернет-ресурсів.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Нагадаємо, указом президента від 15 травня про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" вводяться, серед іншого, санкції проти соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також компаній Мейл.Ру, Яндекс і їхніх сервісів на три роки.


                         



Коментарі