Економіка України
Подобається

В яких регіонах українців змушують переплачувати за продукти

09/08/2017
В яких регіонах українців змушують переплачувати за продукти

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як відрізняються ціни на продукти в різних областях України

Про це розповів директор Української асоціації торгових мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Так, за даними Державної служби статистики України, станом на кінець липня зі списку соцпродуктів в шести найменуваннях різниця у вартості становить понад 15 гривень за кілограм між різними областями країни.

Очолює цей список сало, яке в столиці продають в три рази дорожче, ніж, наприклад, у Тернопільській області. Різниця в ціні становить 61 гривню. Потім йде вершкове масло, яке відрізняється в ціні на майже 39 грн. М’який сир – з різницею в 31 гривню, далі йде яловичина – 30 грн. І замикає топ-5 продуктів – «соціальна» ковбаса з різницею в майже 19 гривень.

На думку Дорошенка, така велика різниця в цінах не тільки, а може і не стільки, викликана реальним станом речей, скільки повною катастрофою органів статистики та моніторингу.

 

Screenshot_5

“Уряд повинен взятися за галузь статистики, тому що всі економічні кроки засновані на цифрах, які надає Держстат. Якщо на таких елементарних речах можна показати некомпетентність людей, які працюють у відомстві, то що можна говорити про складні розрахунки Кабінету Міністрів і економічних реформах, заснованих на недостовірної інформації “, – робить висновок директор Української асоціації торгових мереж.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців


                         



Коментарі