Економіка України
Подобається

В яких регіонах українці переплачують за продукти

09/08/2017
В яких регіонах українці переплачують за продукти

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як відрізняються ціни на продукти в різних областях України

Про це розповів директор Української асоціації торгових мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Так, за даними Державної служби статистики України, станом на кінець липня зі списку соцпродуктів в шести найменуваннях різниця у вартості становить понад 15 гривень за кілограм між різними областями країни.

Очолює цей список сало, яке в столиці продають в три рази дорожче, ніж, наприклад, у Тернопільській області. Різниця в ціні становить 61 гривню. Потім йде вершкове масло, яке відрізняється в ціні на майже 39 грн. М’який сир – з різницею в 31 гривню, далі йде яловичина – 30 грн. І замикає топ-5 продуктів – «соціальна» ковбаса з різницею в майже 19 гривень.


На думку Дорошенка, така велика різниця в цінах не тільки, а може і не стільки, викликана реальним станом речей, скільки повною катастрофою органів статистики та моніторингу.

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

“Уряд повинен взятися за галузь статистики, тому що всі економічні кроки засновані на цифрах, які надає Держстат. Якщо на таких елементарних речах можна показати некомпетентність людей, які працюють у відомстві, то що можна говорити про складні розрахунки Кабінету Міністрів і економічних реформах, заснованих на недостовірної інформації “, – робить висновок директор Української асоціації торгових мереж.


                         



Коментарі