Економіка України
Подобається

Субсидії на новий опалювальний сезон призначатимуться “автоматом”

24/07/2017
Субсидії на новий опалювальний сезон призначатимуться “автоматом”

Перепризначення субсидій на житлово-комунальні послуги на наступний опалювальний період здійснюється в автоматичному режимі, без необхідності повторного звернення громадян.


Про це заявив директор департаменту соцдопомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, інформує прес-служба відомства

«Ті громадяни, які отримували субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у минулому опалювальному сезоні, автоматично отримують перепризначення державної підтримки. Відповідно, їм не потрібно буде знову йти до органів соцзахисту для її оформлення», – зазначив Музиченко.

Уточнюється, що при цьому виняток становлять лише громадяни, які орендують житло, яким необхідно після закінчення терміну отримання минулої субсидії звернутися до органів соцзахисту населення.

Популярне: Як правоохоронці прослуховують українців

Музиченко також повідомив, що ті особи, які мають значну заборгованість за комунальні послуги та бажають і надалі отримувати підтримку держави у вигляді субсидій, мають звернутися до компаній-надавачів цих послуг для реструктуризації боргу на взаємовигідних умовах.

У свою чергу він зазначив, що тим, хто влітку отримав платіжки з відсутньою субсидією, потрібно звернутися в органи соцзахисту для роз’яснення.

«Після закінчення опалювального періоду суми до сплати у платіжках зменшуються, адже більшу їхню частину складають витрати на опалення. Відповідно, разом зі зменшенням суми на оплату послуг, зменшується і сума призначеної субсидії. У кожній конкретній ситуації це зменшення може бути різним, в залежності від частки витрат на опалення, яка у приватному секторі може становити більше 90 відсотків, тому розмір субсидії, у деяких випадках, може бути навіть нульовим», – додав Музиченко.


                         



Коментарі