Економіка України
Подобається

Україна отримала зниження європейських мит до нуля на взуття

22/07/2017
Україна отримала зниження європейських мит до нуля на взуття

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торгового представника України Наталія Микольська.розповіла, що відбувається в українській економіці після того, як ЄС ухвалила торгові мита для України

Про таке Микольська заявила в ефірі «5 каналу» в програмі «Час.Підсумки дня».


Микольська розповіла, які процеси відбуваються в українській економіці після того, як ЄС ухвалила торгові мита для України: «Навіть в межах квот товари ділять на дві групи. Перша – де мито є незначне, де ти можеш заплатити 5%, 14% мита і твій товар і далі конкурентний на ринку ЄС. Наприклад мед ми возимо більше, понад розмір квот, тому що він є конкурентний і на ринку ЄС… Рішення Ради ЄС на минулому тижні, яка підтримала надання Україні, воно нам дає можливість збільшення цього об’єму доступу наших товарів на ринку ЄС. Тобто нам виділили додаткові квоти, так само ми ввозимо соки, сокові концентрати, навіть поза межами квот. Це просто додаткова перевага на ринку ЄС».

За словами Микольської, Україні знизили мито не тільки на сільськогосподарські продукти, що дасть збільшення українського експорту на 100-120 млн доларів, а й на ряд промислових товарів. Микольська, зокрема, розповіла, що Україна отримала зниження європейських мит до нуля відсотків на українське взуття.

Популярне: Німецькі автоконцерни підозрюють у змові – ЗМІ

«Ми отримали зниження ми т до нуля по промисловій продукції на взуття, де раніше середнє мито було десь більше 10-14%. Українське взяття зараз достатньо конкурентне і ми бачимо те, що українська легка промисловість показує середньо високі показники приросту. Звичайно, значну частину ми зараз шиємо по давальницькій сировині, коли ми фактично шиємо на замовлення брендів іноземних, але все більше українських компаній також починають шити те, що називається під private lable. Це фактично нам дають замовлення, як має виглядати товар, а вже українська компанія сама закуповує сировину, фурнітуру, шиє на території України і далі постачає на ринок ЄС. Тобто вже не просто дають лекала сюди і все розкроєне, треба просто його зшити, – ні. Цей процес достатньо цікавий. Я всіи пропоную, подивіться вдома ваше взуття з відомими брендами. Ви здивуєтеся, що значна частина зроблена в Україні», – розповіла Микольська.


                         



Коментарі