Економіка світу
Подобається

Експерти пояснили, чому ранні шлюби “Загублять світ”

29/06/2017
Експерти пояснили, чому ранні шлюби “Загублять світ”

Ранні шлюби в країнах, що розвиваються завдадуть світовій економіці колосального збитку

Про це сказано в доповіді Світового банку і Міжнародного фонду досліджень з проблем жінок.

У звіті зазначено, що в 2030 році сукупний економічний збиток складе кілька трильйонів доларів. А відмова від укладення шлюбу до 18 років позитивно позначиться на рівні освіти і стан здоров’я жінок, підвищить їх доходи і добробут їх сімей в цілому.

«Наречені, які не вийшли з дитячого віку, часто позбавляються прав на безпеку і захист, на здоров’я і освіту, на власний вибір і прийняття рішень про своє життя. Ранні шлюби заважають спробам покласти край бідності і забезпечити економічне зростання і рівність», – розповів один з авторів звіту Квентін Уодон.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь
 

Експертами пораховано, що в світі щороку утворюються більш 15 млн ранніх браков. Дівчата, видані заміж в 13 років, в середньому народжують на 26% більше дітей, ніж у випадку шлюбів після 18 років.

Відмова від ранніх шлюбів в 15 країнах, що розвиваються дозволить знизити коефіцієнти фертильності в середньому на 11% і обмежити бурхливе зростання населення, що позитивно позначиться на темпах і якості економічного зростання і на держвидатки, відзначено в доповіді.

Також скорочення числа ранніх шлюбів зменшить смертність дітей у віці до п’яти років, дозволить поліпшити їх харчування і розвиток. До 2030 року позитивний ефект може перевищити 90 млрд доларів на рік.


                         



Коментарі