Економіка України
Подобається

Ще дужче боятись платіжок? Рада прийняла важливий закон. Це стосується всіх!

22/06/2017
Ще дужче боятись платіжок?  Рада прийняла важливий закон. Це стосується всіх!

Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроект №4941-д "Про енергетичну ефективність будівель", який спрямований на зниження споживання енергії і, відповідно, економію витрат громадян.   

 

За відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів.

Верховна Рада
Заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак зазначила, що до другого читання народні депутати подали 202 поправки, 159 із яких затвердили.

"Він необхідний для забезпечення енергетичної незалежності нашої країни", – зазначила вона важливість документа для України під час його представлення.

Популярне: Гучна заява Кучми: Економіка країни розвалюється геть


У свою чергу, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко наголосив, що законопроект №4941-д наблизить Україну до зменшення споживання енергоресурсів, дасть можливість вивести з кризи житлово-комунальний сектор країни, який зараз витрачає в три -п'ять разів більше енергії, ніж в інших європейських країнах.

Також депутати проголосували не менш важливий закон  №4901.

Свої голоси віддало 238 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів. Йдеться про те, щоб до 1 жовтня 2018 року всі житлові приміщення, приєднані до теплових і водопровідних мереж, повинні бути обов'язково оснащені будинковими приладами обліку (лічильниками) гарячої та холодної води, а також теплової енергії. У нежитлових будівлях лічильники повинні бути встановлені до 1 жовтня 2017 року

«Основна мета закону – це перехід на 100% облік споживання теплової енергії, гарячої та питної води за допомогою лічильників, що не дозволить перекласти на пересічного громадянина наднормативні втрати монополістів і закладе принцип, відповідно до якого кожен буде оплачувати тільки ті обсяги комунальних послуг, які він фактично спожив», – сказав народний депутат від фракці ї«народний фронт» Віталій Сташук, представляючи законопроект.


                         



Коментарі