Економіка України
Подобається

Гральний бізнес “вбиває” народ: Влада втрачає контроль над лотереями

13/06/2017
Гральний бізнес “вбиває” народ: Влада втрачає контроль над лотереями

Держказначейство вважає неефективною систему контролю, запропонованою  Мінфіном у нових ліцензійних умовах.

Як наголошують у казначействі, у нових ліцензійних умовах можна буде контролювати лише державні тиражні лотереї з використанням електронних систем сплати за участь в лотереї.

При цьому, як зазначається в офіційній позиції Держказначейства, жодного аналізу та контрольних дій за самим процесом проведення лотерей казначейством не здійснюється, оскільки це не передбачено чинним законодавством.medium-14358191595-pm844image002

Однак при цьому у нових ліцензійних умовах для провадження лотерейної діяльності, які розроблені Міністерством фінансів України і опубліковані на офіційному сайті відомства, контроль за проведенням лотерей покладається на Держказначейство України. Дана норма виписана у підзаконному акті попри те, що закону, який би регламентував здійснення Державним казначейством контролю за проведенням лотерей в Україні – наразі немає.


Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Крім того, у відповіді Держказначейства йдеться про те, що у проекті нових ліцензійних умов на казначейство планується покласти контроль не лише за традиційними тиражними лотереями, а й за іншими, в тому числі Інтернет-лотереями, миттєвими тощо. Як зазначає Держказначейство, такий контроль не буде дієвим, бо можливості казначейства наразі дозволяють по суті лише формувати статистичні дані про сплату за участь в лотереї. При цьому дані беруться з бази даних, яку формують самі ж оператори ринку.Still0315_00020

На переконання Державного казначейства України, враховуючи вищезгадане, функцію контролю за проведенням лотерей слід закріпити за Державною фіскальною службою України.


                         



Коментарі