Як збільшити тривалість життя: ТОП-4 наукових фактори

10/06/2017
Як збільшити тривалість життя: ТОП-4 наукових фактори

Необхідними елементами здорового способу життя, що дозволяє досягти глибокої старості, є відмова від куріння, регулярна фізична активність (не менше 150 хвилин на тиждень), помірне вживання спиртного (не більше 14 алкогольних одиниць на тиждень, одиниця – приблизно 30 грамів горілки) і дієта, збалансована за вмістом поживних речовин і вітамінів.

Популярне: Українці зможуть виїхати в ЄС на авто: які документи потрібні після введення безвізу

Це з'ясували шведські вчені, які визначили чотири головних чинники, безпосередньо пов'язані зі збільшенням тривалості життя людини.

Відповідне дослідження опубліковане в Journal of Internal Medicine.

У дослідженні взяли участь більш як 33 тисячі чоловіків і 30 тисяч жінок віком від 45 до 83 років. У всіх них станом на початок спостережень (1998 рік) не реєструвалися ракові і серцево-судинні захворювання.

По завершенні дослідження 2014 року в первинній групі пішли з життя понад 8,5 тисячі чоловіків і 6,5 тисячі жінок. Виявлення причин смертності показало впевнений зв'язок між способом життя і його тривалістю.

Наприклад, якщо ризик померти від всіх причин в середньому взяти за одиницю для тих, хто дотримуються менше двох чинників, то для тих, хто виконує чотири пункти, він більш ніж вдвічі менше – 0,47 для чоловіків і 0,39 для жінок. Як розрахували вчені, це відповідає збільшенню середньої тривалості життя на 4,1 і 4,9 року відповідно.


                         



Коментарі