Економіка України
Подобається

Земельна реформа може розпочатися з продажу державної землі – ВАР

03/06/2017
Земельна реформа може розпочатися з продажу державної землі – ВАР

Першим етапом впровадження земельної реформи може стати продаж держземель.

Про це повідомляється в прес-релізі Всеукраїнської аграрної ради.

“Фактично це сигнальні продажі, мета яких – сформувати ціну, щоб було зрозуміло, скільки земля коштує, і щоб люди знали, що паї в їхньому районі продаються за таку-то ціну”, – цитуються в прес-релізі слова Михайла Соколова.

“Ця ідея дозволяє зробити так, щоб людей не обманули. Всі будуть знати, за скільки продається земля. Торги проходитимуть з великою кількістю покупців, і в результаті конкуренції сформуються справедливі ціни”, – додає він.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

За даними ВАР, на сьогодні в Україні площа державних і комунальних земель становить 10,5 млн га.

В асоціації вважають, що запропонований варіант відстрочить продаж ділянок приватної власності, що дозволить допрацювати кадастрові карти і розробити ефективні варіанти фінансування купівлі землі з боку банків. Таким чином, власники паїв увійдуть на ринок, який буде вже працювати.

За словами Соколова, учасники робочої групи відкриті для обговорення альтернатив пропозицій, які існують сьогодні у вигляді зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів.

Зокрема, обговорюється можливість доступу до ринку землі для юридичних осіб, якими є переважна більшість малих і середніх агровиробників.

Зазначається, що наступне засідання робочої групи з розробки концепції національної моделі обороту земель сільськогосподарського призначення відбудеться 6 червня за участю прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
 


                         



Коментарі