Головні Новини
Подобається

РУССКІЙ МІР: Путін назвав дочку Ярослава Мудрого, Анну – росіянкою.

30/05/2017
РУССКІЙ МІР: Путін назвав дочку Ярослава Мудрого, Анну – росіянкою.

Вислів російського президента Володимира Путіна щодо доньки київського князя Ярослава Мудрого Анни Ярославни, сказаний після зустрічі із новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном, викликав дискусію, до якої долучились політики, митці, громадські діячі тощо.

Своєрідна «історична суперечка» з цього приводу відбулась й між офіційними акаунтами України і Росії у Twitter.

Так, 30 травня в офіційному акаунті України з’явився допис про те, що у 1051 році, коли Анна стала дружиною французького короля Генріха І, столиця нинішньої Російської Федерації Москва навіть не була заснована.

Згодом у коментарі з’явився допис від імені офіційного акаунту Росії у Twitter, у якому йшлось про те, що Україна, Росія та Білорусь мають «спільну історичну спадщину».
Надалі до цієї гілки дискусії долучились й десятки інших користувачів.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

Нагадаємо, що під час прес-конференції 29 травня у Версалі Путін сказав: «Але не з поїздки царя Петра до Франції почалася історія російсько-французьких відносин, вона має набагато глибше коріння. Освічена французька публіка знає про російську Анну – королеву Франції».

Зауважимо, що серед тих, хто висловився з цього приводу – перша віце-спікерка і уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, глава МЗС України Павло Клімкін, письменниця Оксана Забужко.

А 30 травня президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди ратифікації Нідерландами угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом звинуватив російського президента Володимира Путіна в тому, що він намагався «викрасти» княжну Анну Ярославну до російської історії.

Аккаунт України у Twitter з'явився 2 червня 2016 року і був верифікований самою компанією як офіційний. За даними AIN.ua, його ведуть представники SMM-команди Адміністрації президента України.


                         



Коментарі