Економіка світу
Подобається

Буде несолодко: Україна “притиснула” російських кондитерів

21/05/2017
Буде несолодко: Україна “притиснула” російських кондитерів

Міжвідомча комісія із міжнародної торгівлі України 18 травня 2017 року вирішила ввести антидемпінгове мито на російські шоколадні вироби терміном на п'ять років..

Популярне: Кому найбільше довіряють українці (опитування)

"Остаточні антидемпінгові заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпінгового мита щодо імпорту в Україну товару з Російської Федерації, опис якого зазначено вище, в розмірі 31,33%", – говориться у повідомленні.

Відповідне рішення було прийнято в зв'язку з тим, що результати розслідування МКМТ підтвердили наявність демпінгового імпорту в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням із Росії.

Зазначається, що такі дії недобросовісних імпортерів завдали істотної шкоди національному товаровиробнику, що підтверджується погіршенням його соціально-економічних показників протягом періоду дослідження (2013-2015 роки).

Зокрема, скоротилися обсяги виробництва (на 7,63%), зменшилися обсяги продажів на внутрішньому ринку України (на 20,85%), відбулося значне погіршення фінансових результатів від продажу товару на внутрішньому ринку України (на 63,36%), зменшилася рентабельність реалізації продукції на внутрішньому ринку (на 26,42%), скоротилося використання виробничих потужностей (на 6,07%), зросли залишки на складах (на 23,77%), відбулося скорочення кількості робітників, задіяних у виробництві товару (на 11,06%) та інше.

Рішення про введення почне діяти через місяць з моменту його опублікування.


                         



Коментарі