Технології
Подобається

Розуму побільшає: хірурги обіцяють операції з пересадки мозку

29/04/2017
Розуму побільшає: хірурги обіцяють операції з пересадки мозку

Вчені сподіваються, що подібні операції вплинуть на відношення до релігій

Смертельно хворі пацієнти сподіваються на воскресіння  після смерті та віддають свій мозок для пересадки донорам. Італійські хірурги найближчі три роки планують розпочати операції з пересадки головного мозку, який був попередньо заморожений


"Люди, мозок яких був підданий кріогенної заморожування, можуть бути" розбуджені "не пізніше, ніж через три роки, -заявив італійський хірург-новатор виданню The Telegraph.


Спочатку професор Серджо Канаверо планує пересадити голову, а згодом  і сам мозок.


Як пише видання,хворі чи паралізовані люди розпоряджаються віддати частини свого тіла, зокрема мозок на кріозаморозку, які згодом помістять у донорське тіло та таким чином воскресять померлого.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину


За словами Канаверо, трансплантація мозку може бути досить успішною, оскільки цей орган вважається нейтральним та має всі шанси прижитися в організмі.


"Однак може виявитися проблематичним те, що нічого у вашій первісної тілесної оболонці не залишиться колишнім. Вашої голови не буде на місці – адже ваш мозок пересадять в абсолютно іншу черепну коробку. Це створює нову ситуацію, яка, звичайно, буде непростий ", – додав хірург.


А от британські вчені скептично поставились до цієї ідеї. За словами професора у галузі нейронаук Клайва Коена, температурні перепади мозку можуть завдати йому непоправної шкоди. І навряд чи будуть успішні пересадки такого делікатного та складного органу.


Своїм експериментом Серджо Канаверо також прагне довести , що подібна операція може змінити людську свідомість на навіть погляди на релігію. "Якщо ми зможемо довести, що наш мозок не породжує свідомість, релігії будуть знищені назавжди. В них більше не буде потреби, так як людям більше не доведеться боятися смерті", – заявив італійський вчений.


                         



Коментарі