Махінації
Подобається

Справа Мартиненка: прокурори заявляють про тиск на суд

22/04/2017
Справа Мартиненка: прокурори заявляють про тиск на суд

Прокурор САП Роман Симків вважає, що відомство погодилося б на рішення суду щодо Миколи Мартиненка, якщо б його адвокати не використовували загрози як форму захисту

“Це рішення суду. Зараз воно вже набуло чинності, тому ми безумовно будемо його виконувати. Звичайно, ми з ним не згодні. Ми викладемо це в своїй апеляційній скарзі, яка буде подана протягом 5 днів, як того вимагає процесуальний кодекс. Звичайно, будемо оскаржувати”, — зазначив прокурор.

Також представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури висловив своє невдоволення діями захисту Мартиненко під час судових засідань.


дивіться також: Податок на розкішні авто: скільки доведеться заплатити

“Практично, коли почався судовий процес, було легалізовано тиск на суд, як спосіб захисту. Тиск на суд, загрози — це фактично зараз нова форма захисту. Ми не можемо з цим погодитися. Якщо б не було всіх цих вигуків, загроз, що посадять Бобровника, ми б погодилися на таке рішення”, — підкреслив Симків.

Нагадаємо 20 квітня детективи НАБУ провели затримання соратника Арсенія Яценюка — колишнього народного депутата з фракції «Народний фронт» Миколи Мартиненка.

А сьогодні 22 квітня Микола Мартиненко покинув зал суду за рішенням судді, відмовила прокурорам САП

Раніше Мартиненко підтвердив зустріч з побіжним нардепом Олександром Онищенком. Роман Симків заявляв, що депутати Верховної Ради від фракції «Народний фронт» чинили тиск на суд і представників держобвинувачення у справі їх соратника Миколи Мартиненка.

Також директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов вважає, що якщо Національному антикорупційному бюро не вдасться довести до логічного завершення справу стосовно екс-депутата Миколи Мартиненка, то глава НАБУ Артем Ситник може позбутися своєї посади.

Також екс-нардеп заявив, що не буде просити політичного притулку в інших країнах


                         



Коментарі