Економіка України
Подобається

Корупція та беззаконня: західні інвестори тікають з України

19/04/2017
Корупція та беззаконня: західні інвестори тікають з України

Замість реальної боротьби з корупцією, Україна займається її імітацією, що змушує західні бренди згортати свій бізнес і йти

Карасьов констатує, що Україну покинули такі відомі бренди як Honda, Shell, Mexx, Esprit, Tetra Pak, Tikkurila, Praktiker, OBI, River Island і десятки інших. Основна проблема – повна беззахисність перед корупцією і судовим свавіллям. Відтік капіталів почався ще в 2012 році, проте в 2016, незважаючи на заяви про боротьбу з корупцією, догляд західних фірм продовжився.


Цікаве: Хто краде гроші зі смартфонів українців

«Очевидна проблема України з інвестклімату. Іноземний капітал беззахисний перед корупцією і беззаконням. Держава ж не робить нічого, щоб створити нормальні умови для його роботи в країні. А адже саме західні інвестиції, а не кредити, можуть стати джерелом зростання добробуту країни», — пише Карасьов.

Карасьов також пише, що є і позитивні тенденції. Деякі відомі бренди все ж ризикують заходити на вітчизняний ринок. Насамперед, мова йде про Uber і Vodafone. Карасьов констатує, що вкрай важливо підтримати цю тенденцію створенням цивілізованого ринку. Інфраструктура для боротьби з корупцією вже створено, тепер треба показати результати.


                         



Коментарі