Економіка України
Подобається

Рева: зменшити дефіцит пенсійного фонду наразі неможливо

15/04/2017
Рева: зменшити дефіцит пенсійного фонду наразі неможливо

В ході реалізації пенсійної реформи уряд не повинен допустити зростання дефіциту пенсійного фонду України вище нинішньої позначки у 140 млрд гривень.


Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю DT.UA.


За його словами, законопроект про пенсійну реформу повинен бути представлений у Раді до 16 травня.


"До 16 травня ми маємо подати відповідний законопроект у ВР. Пенсійна — ключова реформа. Україні, яка веде гібридну війну, де 134 млрд гривень витрачається на оборону, платити 140 млрд за мізерні пенсії – злочин", – сказав Рева.


"А якщо ми їх підвищимо, то маємо сказати, що 140 млрд гривень ми фіксуємо, а решту надбавок фінансуємо тільки за рахунок наших додаткових доходів", – заявив міністр.


Відповідаючи на питання про намір уряду зафіксувати дефіцит ПФ в 140 млрд гривень, Рева уточнив, що зараз мова йде про те, аби не допустити його збільшення.


дивіться також: Податок на розкішні авто: скільки доведеться заплатити
 


"На цьому етапі йдеться про те, що ми повинні не допустити його збільшення. Зменшити ми його не зможемо. Коли економіка запрацює (а тенденції позитивні), і зарплати почнуть зростати, дефіцит стане незначним", – зазначив він.


Нагадаємо, що, згідно з даними прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, дефіцит Пенсійного фонду на сьогодні становить 141 млрд грн.


                         



Коментарі