Головні Новини
Подобається

Росія ввела обмеження на грошові перекази до України

22/03/2017
Росія ввела обмеження на грошові перекази до України

Держдума РФ в остаточному читанні ухвалила закон, згідно з яким до України забороняються перекази грошей через іноземні платіжні системи.

Згідно з новим законом, який набуде чинності через місяць після його опублікування, якщо проти російських платіжних систем будуть введені санкції, транскордонні перекази грошей без відкриття банківського рахунку в рамках платіжних систем, в тому числі іноземних, будуть можливі з Росії до такої держави лише за умови, що оператор платіжної системи, оператори послуг платіжної інфраструктури прямо або побічно контролюються РФ.

Популярне: “Війна” за чеки: бізнес в Україні змушують обзаводитися новими апаратами

Повідомляється, що ця законодавча ініціатива спрямована на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Національний банк України зобов'язав українські банки і небанківські установи відмовитися від російських платіжних систем через введення відповідних санкцій.

Таким чином, введено заборону на російські платіжні системи. Вводиться заборона на здійснення діяльності в Україні платіжних систем "Золота Корона", "Колібрі" (раніше – "Бліц"), "Міжнародні грошові перекази ЛІДЕР", "Юністрім", Anelik та Blizko.


                         



Коментарі