Махінації
Подобається

Виявлено фіктивні рахунки більше 350 приватних осіб: “Імексбанк” в епіцентрі скандалу!

09/03/2017
Виявлено фіктивні рахунки більше 350 приватних осіб: “Імексбанк” в епіцентрі скандалу!

Печерський райсуд Києва наклав арешт на рахунки 361 фізичної особи в «Імексбанку». Про це йдеться в ухвалі суду, передає Корупція Маркет

У період з грудня 2014 по січень 2015 року менеджери «Імексбанку» вкрали з банку 55 млн гривень. Всупереч обмеженням НБУ, проводилися операції по перерахуванню коштів з рахунків фізичних і юридичних осіб, залишки на яких перевищували 200 тис. гривень, на рахунки інших фізичних осіб, відкритих в АТ «Імексбанк». При цьому, гроші з каси не забирали і не вносили. Операції здійснювалися виключно за рахунок внутрішньобанківських переказів.

Популярне: “Смартфон замироточить”: в Україні з’явиться програма, яка вб’є Приват24

Всі ці дії були спрямовані на штучне створення правових підстав для отримання виплат з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. розпочато Кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 КК.

За даними ФГВФО вкладникам «Імексбанку» в рамках гарантійної суми вже виплатили 4,17 млрд гривень. Нагадаємо, що власник «Імексбанку», нардеп Леонід Клімов, вивів з банку на підконтрольні фірми більш 1,12 млрд гривень, а також 645 тис. доларів.
 


                         



Коментарі