Технології
Подобається

Будьте пильні! Виявлено новий комп’ютерний вірус

09/03/2017
Будьте пильні! Виявлено новий комп’ютерний вірус

"Лабораторія Касперського" повідомила про появу вірусу StoneDrill, який безповоротно видаляє дані з пристрою, а також шпигує за жертвами і старанно маскується від захисного програмного забезпечення, повідомляє Корупція Маркет

Хакерські атаки на компанії за допомогою StoneDrill помічені в країнах Європи і Близького Сходу. Програма залишається непомітною на зараженому пристрою завдяки двом складним антиэмуляционным методів. Як тільки він потрапляє в комп'ютер, він вбудовується в процес пам'яті найчастіше використовуваного браузера. Відразу після установки вірус починає знищувати файли на жорсткому диску.

Популярне: “Смартфон замироточить”: в Україні з’явиться програма, яка вб’є Приват24

Крім модуля, стираючого магнітного інформацію, StoneDrill містить бекдор для шпигунства за жертвами. У "Лабораторії Касперського" виявили чотири сервера управління, з допомогою яких зловмисники вели стеження на заражених пристроях.

Експерти відзначають, що StoneDrill сильно нагадує гучну п'ять років тому аналогічну програму Shamoon. У 2012 році цей шкідник паралізував роботу 35 тисяч комп'ютерів в нафтогазовій компанії на Близькому Сході і таким чином поставив під удар всю світову нафтопромисловість.
 


                         



Коментарі