Економіка України
Подобається

У цьому році Великий піст обійдеться українцям надто дорого, – експерти

08/03/2017
У цьому році Великий піст обійдеться українцям надто дорого, – експерти

Великий піст у цьому році розпочався 27 лютого, і саме в ці дні в Україні почали підвищуватися ціни на продукти харчування.

Як відзначають експерти, цей піст буде недешевим, оскільки ціни підвищуються якраз на ті продукти, які найбільш затребувані серед тих українців, які постять. Замість м'яса віруючі вживають гриби і рибу, і за останні дні ці продукти різко подорожчали. Що стосується грибів, то вони додали в ціні до 70 відсотків.

Популярне: Сядьте, щоб не впасти! Українців змусять істотно доплачувати за газ​

Виробники скористалися ситуацією: високий попит на гриби спостерігається під час посту, і в лютому цей продукт коштував близько 25 гривень за кіло, а тепер ціна доходить до 45 гривень. Подешевшають гриби, як зазначають фахівці, не раніше, ніж через півтора місяці. Оскільки риба в Україні, в основному, імпортна, різкого стрибка цін, як на гриби, не буде. 

Любителям овочів теж треба підготуватися – до кінця весни вони будуть додавати в ціні. До нового врожаю ще дуже далеко, тому продавці будуть роздувати ціни на наявну продукцію. Очікується різке подорожчання борщового набору.


                         



Коментарі