Технології
Подобається

Теж залишаєте телефон на зарядці на ніч? Ось чому не варто цього робити!

07/03/2017
Теж залишаєте телефон на зарядці на ніч? Ось чому не варто цього робити!

Багато хто не уявляє своє життя без смартфона, планшета або міні-комп’ютера. Ми так часто користуємося ними протягом дня, що до вечора вони зазвичай повністю розряджені. Ми ставимо їх заряджатися на ніч, а коли прокидаємося, їх акумулятор вже заряджений на 100%.

Але чи безпечно залишати смартфони включеними в розетку на всю ніч? Що буде, якщо тривалий час заряджати девайс, батарея якого вже повна? Ці питання задали експертові.

Чи можна залишати телефон заряджатися на ніч?

Це одне з основних питань, які турбують власників гаджетів. У більшості випадків ваш смартфон дійсно досить розумний для того, щоб перестати споживати електроенергію, коли його повного зарядження акумулятора. Однак, якщо у вашому девайсі використовується літій-іонний акумулятор, він може нагріватися під час тривалого підключення до джерела живлення. При підвищенні температури акумулятор окислюється, що зменшує його ємність і скорочує тривалість служби. Обов’язково виймайте такий телефон з чохла, щоб запобігти нагріванню.

Популярне: Незабаром українцям доведеться заплатити податок на нерухомість: за що і скільки​

Який оптимальний спосіб зарядки смартфона?

У випадку з літій-іонними акумуляторами, їх краще тримати зарядженими на рівні 50-80%. Це значно подовжить їх роботу. Так що кілька коротких підзарядок протягом дня набагато безпечніше і корисніше для вашого акумулятора. Це може здатися вам незручним, але це оптимальний спосіб заряджати ваш девайс, щоб продовжити термін його служби.

Чого слід уникати?

Головна небезпека для вашого акумулятора – це цикли повної розрядки-зарядки, коли ємність зарядки батареї падає до 10 відсотків і менше, а потім заряджається до 100. Будь-акумулятор розрахований на обмежену кількість циклів, і по їх вичерпання він просто «помре». Таких циклів може бути закладена велика кількість, але, коли ліміт вичерпано, батарея стане розряджатися в рази швидше. Тому намагайтеся не допускати стрибків від 0 до 100%.

Використовуйте якісні аксесуари

Для продовження життя вашого девайса намагайтеся використовувати якісні зарядні пристрої. Вони повинні йти в комплекті з вашим смартфоном. У разі поломки купите інше зарядний пристрій того ж виробника, що і ваш смартфон. Іноді брендові аксесуари коштують дорого, в такому випадку постарайтеся використовувати гаджети відомих марок. Перевірте, щоб потужність і ємність зарядки відповідали вашому акумулятора.

Отже, як ви вже зрозуміли, залишати телефон включеним в розетку на ніч можна, проте переконайтеся, що він не перегрівається при цьому. Протягом дня намагайтеся заряджати ваш девайс невеликими порціями і не допускайте граничної циклічної розрядки-зарядки від 0 до 100 відсотків.


                         



Коментарі