Економіка України
Подобається

Як нова мінімалка вплинула на зарплати в конвертах?

02/03/2017
Як нова мінімалка вплинула на зарплати в конвертах?

Заява міністра соціальної політики Андрія Реви в зниженні частки зарплат у конвертах з 40% до 34% – це суто його особиста умовивід , але фактично частка тіньових зарплат не змінилася, повідомляє Корупція Маркет

«Це суто його міркування, яке зроблено незрозуміло на підставі, яких розрахунків», – зазначив Охріменко.

Популярне: Гонтарєва розсекретила ім’я свого наступника

Експерт визнав, що у січні 2017 році до бюджету було перечислено на 30% більше податків, ніж у січні 2016 року. У теж час, на його думку, частка тіньових зарплат за фактом не змінилася.

«Це заява політика. На сьогоднішній день підрахувати «тінь» складно. Так, дійсно збирання податків збільшилася. За січень загальна кількість зібраних податків з заробітної плати фізосіб зросла майже на 30% відсотків. Що ж стосується «тени». Приміром, є заробітна плата, яку пишуть в оголошеннях. Є заробітна плата, яку показують в статистиці. Різниця десь в 50%. З цієї причини можна каже, що тінь в 50% як була, так і залишилася», – резюмував Олександр Охріменко.

Нагадаємо, 1 березня на засіданні уряду міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про скорочення частки зарплат у конвертах з 40% до 34%. При цьому він не уточнив, на підставі чого були зроблені такі висновки. З 1 січня уряд зобов'язав підняти мінімальну зарплату до 3,2 тисяч гривень. За задумом чиновників це повинно було сприяти виведенню зарплат з тіні.


                         



Коментарі