Економіка України
Подобається

Іноземці будуть вирощувати оливки в Україні

01/03/2017
Іноземці будуть вирощувати оливки в Україні

Представники ділових кіл Ірану зацікавилися орендою земель в Херсонській області з метою співробітництва у сфері землеробства, вівчарства і вирощування оливок, передає Корупція Маркет

Про такий намір повідомив президент Палати торгівлі, промисловості, шахт і сільського господарства провінції Альборз (Ісламська Республіка Іран) Рахім Бан Молу в ході візиту бізнес-делегації в Херсон.

Популярне: Афера державного рівня! Що насправді сталося з Дельта банком?

«Співпраця можлива у форматі оренди землі. Ми хотіли б чітко розуміти норми співробітництва та укласти договір оренди терміном 5-10 років», – заявив Рахім Бан Молу.

Іранські бізнесмени висловили зацікавленість у вирощуванні оливок на нашій території. І правда, цей напрямок на тлі подорожчання оливкової олії на світових біржах, а також у найбільших країнах-постачальниках, Греції й Іспанії, може викликати інтерес інвесторів. Подорожчання було пов'язано з погодними потрясіннями і зниженням врожайності.

В оливках містяться вітаміни групи В, вітамін В4, вітаміни Е, К, фолієва кислота і безліч мікроелементів. На території СНД у повсякденній мові недозрілі плоди оливкового дерева зеленого кольору іменують оливками, а чорного – маслинами, що не є правильним.


                         



Коментарі