Економіка України
Подобається

Правда шокує! Чому уряд приховує різке падіння економіки?

21/02/2017
Правда шокує! Чому уряд приховує різке падіння економіки?

Українську економіку в поточному році чекає подальше падіння, що призведе до погіршення рівня життя українців.

Про це повідомив екс-міністр економіки Віктор Суслов, передає Корупція Маркет

«Українську економіку в поточному році чекає подальше падіння. Воно буде виражено не стільки в падінні валового продукту, оскільки економіка вже знаходиться біля дна. Воно буде виражено в погіршенні життя людей. Тому що економічні труднощі переносяться на населення. Отже, очікується подальше підвищення тарифів, введення різного роду платежів», – сказав В. Суслов.

Популярне: Терміново в стрічку! Нові ціни на квартири здивували всю країну

Також за його словами, уряд не зможе вирішити питання з виплатами мінімальної заробітної плати.

«У поточному році ми побачимо, що уряд не здатний виконати свою обіцянку щодо підвищення мінімальної заробітної плати. Вже зараз широко поширені випадки, коли люди в січні – лютому вже писали заяву на відпустку за свій рахунок, при цьому їх зобов'язували працювати повний місяць, що свідчить про дуже важкому фінансовому становищі в країні. Ну а подальше погіршення життєвих стандартів неминуче призведе до зростання соціальної напруженості, тому в цьому році можемо чекати політична криза і, можливо, прихід до дострокових парламентських виборів на увазі того, що уряд не компетентно і не справляється з виконанням покладених на нього завдань»,- підкреслив В. Суслов.

Експерт зазначив, що найбільше падіння українців чекає в сфері життєвих стандартів.

«Падіння нас чекає в сфері життєвих стандартів і життєвого рівня. Як і раніше, буде перевищення імпорту товарів над експортом. Зараз в країні активно йде збільшення імпорту, відповідно буде загострюватися валютна ситуація і спостерігатися нестача валюти. Це зробить дуже великий тиск на курс. У результаті його складно буде утримувати і продовжиться девальвація національної валюти. Тому економіка буде знаходитися в депресивному стані. До цього додасться криза в інфраструктурі і проблеми з енергетикою, що буде спонукати наших громадян до імміграції. Але чим більше людей буде їхати з України, тим гірше буде ситуація з бюджетом і тим менше перспектив буде у країни»,- резюмував В. Суслов.

Нагадаємо, зростання економіки України в 2017 році не перевищить 2,4% при інфляції в 11,7% і курсі гривні 28 гривень за долар, що гірше прогнозів уряду, очікує зростання економіки в 3% при інфляції 8,1% і курсі 27,2 гривні за долар. Про це йдеться в експертному консенсус-прогнозі, опублікованому Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.


                         



Коментарі