Технології
Подобається

5 найбільш чудових Android-смартфонів в історії

20/02/2017
5 найбільш чудових Android-смартфонів в історії

Критикувати гаджети на Android вкрай просто – наприклад, завжди можна знайти мінуси в самій системі, яку Стів Джобс вважав ганебно поцупити.

Але сьогодні ми підемо іншим шляхом і згадаємо найдостойніші апарати під управлінням ОС від Google. Це не “топ”. Вони всі однаково гарні.

Отже, приступимо.

Думка редакції може не збігатися з думкою автора.

1. HTC Desire

Що потрібно знати: смартфон, який мало не зламав систему

Навесні 2010 року фанатам Apple стало не по собі. Поки їхня улюблена компанія продавала iPhone 3Gs (пластиковий девайс із застарілим корпусом і посереднім екраном), HTC створила реального монстра. Desire був крутіше актуального айфона практично у всьому – від чіткості дисплея до обсягу оперативної пам’яті.

Дизайн азіатського гаджета не викликав відторгнення – навпаки, телефон не хотілося випускати з рук. Інтерфейс HTC Sense (великий годинник, погода, віджети) здавався гарним, свіжим і продуманим. Клавіатура викликала відчуття комфорту і доопрацьована. А ще під екраном знаходилася центральна кнопка, яка одночасно була і зручним тачпадом: не дивно, що у неї швидко з’явилися шанувальники.

Популярне: Податок на спадщину: як не “облажатися”?​

За рахунок непоганого «заліза» апарат дійсно літав на Android 2.1 – по швидкості роботи Desire нічим не поступався iPhone 3Gs. Єдиним мінусом тайванського пристрої справедливо вважався акумулятор.

Можливо, саме він і породив меми про ненажерливість всієї системи, але на той момент вони були правдивими. Власники Desire всюди носили з собою зарядки і постійно повторювали, що якби не час роботи (півдня в середньому режимі), то вони були б задоволені смартфоном на 100%.

Влітку 2010-го вийшов iPhone 4, і на його тлі перший Desire виглядав вже іграшковим. Але в HTC не зневірилися і почали розвивати цю лінійку. На жаль, яскравих девайсів в ній було мало: з ходу можна згадати хіба що Desire Z (з клавіатурою), Desire 816 (простенький фаблет) і Desire 826 (з величезною Фронталки).

Зрозуміло, їх успіх неможливо порівнювати з тріумфом першої моделі. Моделі, яка однозначно розлютило Джобса до безпам’ятства.

2. LG Optimus One

Що потрібно знати: перший бюджетний смартфон на Android, за який було не соромно

Шість років тому ринок Android-апаратів був дуже примітивним. До 10 тисяч рублів – нестерпний шлак з дубовим резистивним екраном (альтернатива – Xperia X10 mini з малесенькою діагоналлю). До 20 тисяч рублів – толерантні гаджети і подешевшали флагмани. Після 20 тисяч рублів – все найприємніше і нелагающее.

LG Optimus One змінив парадигму. Незабаром після запуску він продавався за 8 тисяч рублів. Щоб ви розуміли, аналогічний HTC Wildfire коштував близько 13-15 тисяч. Різниці між ними і справді не було, тому Optimus One моментально став суперхітом. Його купували приблизно так само активно, як зараз – Xiaomi Redmi 3S. Причина – чудове поєднання ціни та якості.

Optimus One мав соковитим і чутливим екраном, терпимою камерою, непоганий батареєю (вистачало на світловий день), пристойним звуком (в навушниках) і адекватної начинкою. Але головним його плюсом була витривалість – він міг впасти десятки разів і залишитися цілим. Мікроподряпинки – не береться до уваги.

Навіть зараз на Яндекс.Маркет заходять люди, які настільки прикипіли до Optimus One, що змінили смартфон лише в 2016 році. Всі користувачі в один голос відзначають надійність і міцність азіатського бюджетника – телефон був по-справжньому невбиваним.

Роль «Оптимуса» в історії вкрай значна. Після його виходу інші Android-вендори вимкнули нахабство і знизили вартість телефонів середнього сегмента на 15-20%.

3. Samsung Galaxy Note (2011)

Що потрібно знати: головне досягнення мобільного підрозділу Samsung

Дебютний Galaxy Note шокував всіх. Добре пам’ятаю свої емоції, коли я вперше побачив його в магазині: здоровенна туша стояла в прозорому стелажі поруч з 3,5-дюймовими карликами і змушувала кричати «Вау! Реально ?! Це не планшет ?! »

Ціна зашкалювала, але причепитися до неї не виходило: за всіма ознаками виходило, що в Samsung виготовили найграндіозніший Android-смартфон на той момент. Ймовірно, Galaxy Note був експериментом, але сталося так, що корейці задали тренд на великі екрани – Apple приєдналася лише через три роки.

Найбільше в Note захоплювало розумне перо. Коли Джобс розповідав, що стилус не потрібен, він явно мав на увазі звичайні пластикові палички, а не корисний інструмент для введення і копіювання даних.

На жаль, Стів помер від важкої хвороби через місяць після презентації Galaxy Note, тому його думка з приводу розумних пір’я так і залишиться загадкою.

Важливо, що Samsung не тільки організувала революцію на ринку смартфонів, але і краще за всіх скористалася виявленим шансом. Фаблет серії Note були хітами аж до 2016 року, а потім сталася відома трагедія, і лінійка згоріла заживо.

4. Google Nexus 5

Що потрібно знати: самий практичний Android-смартфон в історії

За моїми відчуттями, прогрес Android-смартфонів серйозно загальмував після того, як в гаджети почали встановлювати процесори Qualcomm Snapdragon 800. Вони були настільки продуктивними, що навіть зараз, через чотири роки, моя Sony Xperia Z Ultra абсолютно не лага.

LG Nexus 5, оснащений тим же непохитним чіпсетом, підірвав ринок з трьох причин. По-перше, позначилася ціна: 350 доларів (близько 14-15 тисяч в «сірих» інтернет-магазинах) виглядали набагато привабливіше, ніж 500-600 доларів за флагмани інших брендів. Чи не відлякував навіть бідненький комплект, що складався з адаптера і шнура.

По-друге, Google і LG подбали про камері – вона явно увійшла в топ 2013 року, хоча і не вражала кількістю мегапікселів (8). По-третє, спрацював мінімалістичний дизайн: в Nexus 5 не було взагалі жодної зайвої деталі. А вже коли в продаж надійшла червона версія, фанати Android і зовсім відчули екстаз.

Згідно конспірологічної теорії, п’ятий Nexus продавався так добре, що влітку 2014 року Samsung тонко натякнула Google: або ми з вами співпрацюємо без демпінгу, або ми інвестуємо в Tizen і перестаємо від вас залежатиме. У Штатах, якщо вірити тій же теорії, побоялися втратити такого великого клієнта і вважали за краще перший варіант.

Цю божевільну історію можна вважати повним маренням, але варто визнати очевидне: після Nexus 5 у Google не вийшло жодного суперхіта.

5. Moto X Force

Що потрібно знати: смартфон з дуже великими яйцями

Особисто для мене цей гаджет став найяскравішим одкровенням 2016 року. Поки інші компанії думали, як зменшити товщину корпуса до рівня кредитної картки, Motorola (або Lenovo, яка володіє брендом) взяла і зробила по-справжньому чоловічий телефон.

X Force – брутальний, шорсткий і в міру вгодований фаблет, призначений для тих, кого не хвилює акуратність. Екран смартфона можна тільки подряпати, але не розбити. Гіпотезу перевіряли навіть кидками з вікна з третього поверху: скляна панель все одно не тріскалася. Коротше, гаджет від Moto – справжній згусток тестостерону: щоб усвідомити це, достатньо пару хвилин повертати телефон в руках.

А ще X Force швидко заряджається (60% за 35 хвилин), відмінно знімає (21 мегапікселів) і продається за адекватні гроші (менше 30 тисяч рублів при стартовому ціннику в 50 тисяч). Єдина проблема – доступність: торішній флагман вже непросто знайти в магазинах.

PS Про своїх улюблених Android-гаджетах ви можете розповісти в коментарях.


                         



Коментарі