Економіка України
Подобається

Пенсія або робота! Новий пенсійний закон обмежить права українців

16/02/2017
Пенсія або робота! Новий пенсійний закон обмежить права українців

У всьому світі діє правило – або пенсія, або зарплата, зазначив міністр соціальної політики.

В Україні після проведення пенсійної реформи люди пенсійного віку не зможуть одночасно отримувати пенсію і працювати. Про це в інтерв’ю Realist’у заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Корупція Маркет

За його словами, в українців буде вибір: або працювати, або отримувати пенсію, але поєднувати не можна буде.

«У всьому світі діє правило – або пенсія, або зарплата. Після проведення пенсійної реформи, коли пенсія стане достатньою, потрібно встановити правило – або ти працюєш, отримуєш зарплату і виходиш на пенсію трохи пізніше, але пенсія у тебе буде більшою. Або ти йдеш відразу і отримуєш пенсію, але не працюєш», – розповів Рева.

Він зазначив, що якщо роботодавці оформлятимуть пенсіонерів неофіційно, то вони можуть поплатитися за це штрафом в 320 тисяч гривень.

«320 тисяч гривень штраф. Будь ласка. Можна не оформляти», – додав міністр.

Також, за пропозицією МВФ, пенсійна реформа повинна передбачати подальше звуження можливостей завчасного виходу на пенсію, зокрема, шляхом переведення працівників галузі освіти й охорони здоров'я на загальний режим виходу на пенсію з 1 липня 2017 року.

Тепер же в проекті меморандуму наголошується, що Верховна Рада прийме до кінця квітня 2017 року комплексну пенсійну реформу, яка набере законної сили 1 січня 2018 року.

"Реформа передбачатиме новий набір варіантів виходу на пенсію з більш широким, ніж зараз є, діапазоном пенсійного віку, що передбачає значну можливість вибору залежно від загального трудового стажу, а також з пенсійними виплатами, які заохочуватимуть громадян до подовження трудової діяльності й більш пізнього виходу на пенсію", – йдеться в пропозиціях уряду.


                         



Коментарі