Економіка України
Подобається

А бабки – у банці: де зберігати гроші, якщо вони є

14/02/2017
А бабки – у банці: де зберігати гроші, якщо вони є

"Про надійні способи зберігання грошей мене запитують не тільки колеги і партнери, але і друзі і знайомі. Це питання зараз "номер один" для кожного свідомого українця. Загроза банкрутства й "загадкової" націоналізації банків з кожним днем зростає, що змушує людей активно знімати гроші з рахунків і депозитів. І тут у багатьох виникає питання – де зберігати гроші в майбутньому?", – пише фахівець в області врегулювання відносин боржник-кредитор», роботи з заставним та арештованим майном Ігор Криничко, передає Корупція Маркет

Простіше всього будинку. Але простіше не означає надійніше. Згідно з останньою офіційною статистикою, з січня по серпень 2016 року в Україні сталося 469 пограбувань! Як бути в ситуації, коли зберігати гроші небезпечно і вдома, і у фінансовій установі? Як вирішити цю проблему з найменшими ризиками і при цьому ще й заробити? Великі суми грошей як правило асоціюються з великими ризиками. Банківські вклади – не виняток. Необхідно враховувати, що чим більша прибутковість за депозитами, тим вище ймовірність нестійкості фінустанови. Це не означає, що потрібно відмовитися від послуг, пропонованих банками. Однак бажаючим зберегти свій капітал рекомендую дотримуватися три важливих правила.

Популярне: У 7 областях можуть відключити електроенергію, що буде далі?

Банк повинен бути рейтинговий. Тут все просто. Перші позиції в топі займають зарекомендували себе банки, які, як правило, не подводяет своїх клієнтів. Всяке буває, скажете ви – особливо в період кризи. Тому, роблячи вклади, необхідно дотримуватися другий пункт:

Внесок не повинен перевищувати суму, повернення якої гарантує держава. Сьогодні це 200 тисяч гривень. 

Зберігайте яйця в різних кошиках. Велику суму рекомендую розбити на кілька невеликих (див. пункт 2) та розмістити їх у кількох банках.

Куди можна вкласти гроші, аби примножити або хоча б зберегти капітал? Досить поширений сьогодні спосіб збереження коштів – придбання нерухомості. 

Середня окупність при оренді нерухомості – 7-9 років. Але такий спосіб передбачає обов'язкове знання ринку або роботу зі спеціалістом.

Ще один спосіб не тільки зберегти, але і примножити кошти – бізнес. Цей спосіб підходить активним, ризиковим вкладникам з сильною нервовою системою. Адже ризиків тут на порядок більше, ніж при банківських вкладах.

В світі існують і інші способи збереження коштів. Серед таких – гра на фондових та інших ринках, придбання творів мистецтва, дорогоцінного каміння, цінних паперів, участь в інвестиційних фондах та інші. Але в Україні всі ці механізми тільки починають розвиватися, і поки не є найнадійнішими.

Який би спосіб збереження коштів ви не обрали, дуже важливо – звертатися до відповідних фахівців і не забувати, що гроші нам потрібні для комфорту та задоволення, а не для переживань.


                         



Коментарі