Економіка України
Подобається

Банки-банкрути: як і коли люди зможуть забрати свої гроші?

13/02/2017
Банки-банкрути: як і коли люди зможуть забрати свої гроші?

Незручну для багатьох вкладників, фінансові установи яких збанкрутували з яких-небудь причин, систему повернення коштів в Україні вирішили «відформатувати» для зручності вкладників, повідомляє Корупція Маркет

Схема виплат зазнає суттєвих змін — в даний час опрацьовується ініціатива відмови від виплат тільки через банки-агенти, для відвідування яких багатьом українцям доводиться їхати в інші міста.

Популярно: “3200? Це смішно і несерйозно!”: стало відомо, яка мінімалка в країнах Єврозони

За даними директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фінансових осіб Андрія Оленчика, відмова від роботи виключно з банками-агентами на користь можливості виплат у будь-яких українських банках стане набагато зручніше і практичніше для власників депозитів у збанкрутілих банках. Поки що таке нововведення ще не набула чинності, але у Фонді підтвердили, що рішення про відмову вже де-факто прийняте.

Оленчик повідомляє, що така ініціатива була потрібна з-за численних скарг вкладників. Крім географічних незручностей люди стикалися з хитрістю співробітників банків-агентів, які відмовлялися повертати внесок готівкою клієнту, посилаючись на «відсутність» грошей в касі, з метою відкриття депозиту на їх ім'я в даному фінансовій установі. Конкретну дату вступу нововведень в силу джерело поки не призводить, проте стверджує, що довгоочікуване для власників депозитів у банках-банкрутах спрощення системи виплат станеться дуже скоро.
 


                         



Коментарі