Економіка України
Подобається

В Україні будуть по-новому призначати субсидії

08/02/2017
В Україні будуть по-новому призначати субсидії

Кабмін з 1 травня 2017 року знизив соціальні нормативи на тепло-, газо – та електропостачання, на основі яких розраховується субсидія. 

За словами економіста Олександра Охріменко, це зменшить навантаження на бюджет, але ускладнить життя простих українців.

"Впаде середній розмір субсидії. Єдине – складно порахувати, наскільки. І всім доведеться ще більше заощаджувати все (воду, газ, тепло), щоб не вийти за межі субсидії. Стане більше історій, коли людина продає велику квартиру і купує маленьку", – розповів Охріменко.

Також він додав, що окрім всього це знизить кількість споживачів, які, не встигаючи витратити відведені їм субсидії ліміти газу, зі страху, щоб не дізналися і не зменшили", під кінець місяця просто випускають газ в кватирку.

Популярне: Пощади не буде нікому! Стало відомо, як перевірятимуть одержувачів субсидій

Нагадаємо, згідно з постановою КМУ №51 від 6 лютого, уряд зменшив соціальні норми споживання газу з 5,5 до 5 куб. м на "квадрат" опалювальної площі. Також Кабмін знизив нормативи споживання тепла для будинків і квартир з лічильниками 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на "квадрат", і електроенергії для індивідуального опалення: з 65 кВт/год до 51 кВт/ год на 1 кв. м опалювальної площі.


                         



Коментарі