Економіка світу
Подобається

Стало відомо, у скільки Москві обходиться річне утримання Криму

28/01/2017
Стало відомо, у скільки Москві обходиться річне утримання Криму

Так званий «міністр фінансів» Криму Ірина Кивико у вівторок виступила із звітом про бюджет Криму по 2016-го року. 

Згідно із заявою Кивико, минулий рік в Криму в питанні бюджету був дефіцитним: півострів отримав з федерального бюджету Росії кредит на 19,3 млрд рублів, а також величезні безоплатні фінансові надходження. Фактично, 2016-й рік безоплатного утримання Криму обійшовся росіянам у 79,7 млрд рублів — близько $1,34 млрд.

Уточнюється, що 2016-й рік в питанні утримання Криму був складним, оскільки півострів мав потребу в збільшенні фінансування. Кивико стверджує, що протягом 2016-го року надходження з бюджету РФ в порівнянні з попереднім роком збільшилися на 20,5%. Порівняно з показниками 2015-го року сума таких надходжень у відсотковому вираженні досягла зростання в 120,5%.

Нагадаємо, Росія незаконно анексувала Кримський півострів у 2014-му році шляхом так званого «народного референдуму», на якому нібито більшість місцевих жителів проголосували за приєднання до Росії. Однак, в російському політикумі неодноразово звучали думки про те, що Крим для Москви є «непосильною ношею», оскільки в умовах глибокої економічної кризи РФ вкрай складно фінансувати потреби цієї території.


                         



Коментарі