Технології
Подобається

Не смартфон, а міні-лабораторія: в розкритикованому iPhone 8 анонсують молекулярний сканер

27/01/2017
Не смартфон, а міні-лабораторія: в розкритикованому iPhone 8 анонсують молекулярний сканер

Смартфон Apple наступного покоління може отримати вбудований молекулярний сканер. Про це повідомляє видання MacRumors. За даними джерел, компанія може працювати над впровадженням в свої пристрої технології молекулярної ідентифікації, розробленої компанією Si-Ware. Датчик в майбутніх iPhone буде здатний визначати хімічний склад матеріалу, що знаходиться перед ним, передає Корупція Маркет

Анонсована компанією Si-Ware розробка називається NeoSpectra Micro. Це повністю інтегрований чіп для спектрального аналізу на базі мобільних пристроїв. Його вартість для виробників гаджетів складе 100 доларів. Тобто оснастити їм будь-девайс вийде, так як це значно збільшить вартість останнього.

Чому Si-Ware може знайти застосування в iPhone? По-перше, саме смартфон Apple компанія взяла за основу для демонстрації своєї розробки. Виробник розробив чохол, оснащений сканером NeoSpectra Micro, і таким чином продемонстрував його можливості для роботи з «яблучними» пристроями.

По-друге, Apple активно виступає за здоровий спосіб життя, а вбудований в iPhone молекулярний сканер дозволить користувачам отримати нові способи поліпшення їх особистого благополуччя, за рахунок можливості вибору кращих продуктів, перевірки автентичності товарів і так далі.

Розміри NeoSpectra Micro становлять 18 х 18 х 4 мм, що дозволяє інтегрувати його не тільки в iPhone, але навіть в Apple Watch. Чіп працює в ближньому ІЧ-діапазоні.

Говорити про масове впровадження подібних рішень в споживчу електроніку найближчим часом навряд чи доводиться, але розвиток технології в кінці кінців зробить її доступною для всіх бажаючих. NeoSpectra Micro стане доступний в кінці 2017 року.


                         



Коментарі