Технології
Подобається

Стали відомі причини, чому кілька країн хочуть відмовитися від смартфонів на Windows

24/01/2017
Стали відомі причини, чому кілька країн хочуть відмовитися від смартфонів на Windows

Більше 100 норвезьких муніципалітетів, які в даний час залежать від смартфонів на базі Windows Phone, зараз шукають способи, щоб перейти на Android-пристрої, оскільки недорогі моделі на Windows зараз недоступні у великих кількостях, передає Корупція Маркет

Після продажу мобільного підрозділу в минулому році компанія Microsoft припинила контролювати випуск смартфонів на мобільній платформі Windows в надії на те, що OEM-виробники зможуть самостійно забезпечити достатню кількість мобільних рішень на базі Windows у всіх цінових діапазонах. Однак цього не сталося, повідомляє 3Dnews».

Муніципалітети в Норвегії використовують Windows-смартфони в основному із-за міркувань безпеки. Особливо залежить від мобільної платформи Microsoft Міністерство охорони здоров'я і соціального захисту, так як ІТ-рішення Gerica для доступу і обробки цифрових медичних записів, схвалена для використання урядом, в даний час доступна тільки на Windows.

Муніципальні власті повідомили, що після того, як поточні пристрої почали зношуватися, виявилося складним знайти достатню кількість нових гаджетів на ос Windows для всіх працівників. Порівняно недорогі варіанти високої якості, такі як Lumia 640, зараз недоступні у великих кількостях, а наявні в продажі моделі HP Elite X3 на Windows 10 Mobile мають набагато більш високу ціну.

Менеджер компанії Tieto Снорре Йохансен, чий сервіс використовується для ведення медичної звітності, повідомив про переговори з Microsoft, яка намагається переконати OEM-виробників зайнятися насиченням ринку пристроями на Windows 10 Mobile.

Норвезькі влади в даний час шукають способи відмови від Windows, приймаючи Android в якості основної мобільної платформи. Звичайно, це буде зробити непросто, так як доведеться відмовитися і від поточних програмних рішень, використовуваних системою охорони здоров'я. Тому в даний час норвезькі муніципалітети ведуть переговори з Tieto з приводу розробки нової мобільної системи обробки даних про стан здоров'я Gerica, яка буде заснована на Android.
 


                         



Коментарі