Дизайн
Подобається

Мінімально і функціонально: ще одна ідея для дитячої кімнати

24/01/2017
Мінімально і функціонально: ще одна ідея для дитячої кімнати

Не так давно при оформленні дитячої під главу кута ставилися тільки функціональність і ергономіка. Потім настала черга королівської розкоші, а вона замінилась екологічними, природними стилями. Зараз в моді баланс – для дитячої вибираються натуральні матеріали, функціональна меблювання і лаконічна оздоблення, повідомляє Корупція Маркет

Саме так втілюється мінімалізм в дитячій. Цей стиль можна назвати безликим і нудним – він дуже хороший і на великих просторах, і в маленьких спальнях, підходить і хлопчикам, і дівчаткам будь-якого віку, від немовлят до підлітків. Але все ж є певні секрети, що дозволяють зробити мінімалістичний дизайн ідеально підходящим до дитячої.

Дитяча кімната в стилі мінімалізм – це:


  • мінімум меблів;

  • прості лінії в плануванні;

  • одноколірні матеріали;

  • природні кольори;

  • великий вільний простір;

  • спрощений дизайн;
  • функціональність, наявність всіх необхідних предметів для комфортного проживання.

Інтер'єр в стилі мінімалізм підійде і хлопчикам, і дівчаткам – все залежить від того, яку колірну гамму ви виберете. Як правило, для дівчаток частіше обирають теплі кольори, наприклад, комбінацію світлого кремового з персиковим або приглушеним пудрово-рожевим. А для хлопчиків часто воліють сірі і сині тони, тобто холодні відтінки. Але завжди потрібно враховувати ще й рівень освітленості в кімнаті, щоб дизайн не виглядав надто відстороненим або насиченим.

Для дитячої взагалі дуже важлива колірна гамма. Тут не повинно бути занадто складних для сприйняття відтінків, все робиться максимально делікатно і гармонійно. І не має значення, оформляється кімната малюка або підлітка. Адже дитяча психіка дуже чутлива до оточуючого простору. У спальні не повинен переважати білий колір, оскільки він позбавляє простір емоцій. Тому вибирають виграшну комбінацію з бежевих, персикових, рожевих, акварельно-блакитних і світло-сірих відтінків. Використовуються виключно світлі відтінки різного ступеня насиченості. Це допомагає сформувати спокійний інтер'єр, створити в кімнаті відчуття свободи, легкості.

Шкаф-купе-в-комнате-девочки-768x512

Мінімалізм не вимагає складних текстурних рішень, рельєфів, інкрустацій або об'ємних панно. У цьому дизайні ставка робиться на нейтральність і природність. Для кімнати дівчинки і хлопчика вибираються прості одиничні шпалери (рулонні або рідкі), з допомогою яких можна створити ненав'язливий фон.

Що стосується меблів, то вона може бути або дерев'яною, або з МДФ або ДСП. Головне – відсутність об'ємної різьби і складною фурнітури. І комплект для меблювання кімнати вибирається максимально простий: стіл, ліжко, шафа, полиця для книг. Відкриті стелажі не вітаються, краще зробити закриту систему зберігання. Також можна використовувати компактні варіанти меблів або трасформери – наприклад, складаний стіл або висувне ліжко.

Що ж стосується освітлювальних приладів, то вони підбираються так, щоб не привертати до себе уваги, але при цьому створювати яскравий світловий потік. Найчастіше – це вбудовані в стелю світильники, згруповані за функціональним зонам.

Мінімалізм простежується і у виборі текстильних прикрас для приміщення. Максимум, що можна дозволити в дитячій такого стилю – яскраве покривало і рулонні штори зі схожими тематичними малюнками. Всі інші текстильні деталі повинні бути фоновими. Підберіть аксесуари відповідно до захопленнями свого дитини (телескоп, карти, м'які іграшки) – та ремонт закінчений.
 


                         



Коментарі