Дизайн
Подобається

Як правильно обрати колір спальні

21/01/2017
Як правильно обрати колір спальні

У спальні важливими є не тільки меблі, а й колір стін. Обираючи інтер'єр для спальні, думати варто не тільки про те чи він вам подобається, а й як він виглядає.

Один колір створює романтичний настрій, інший – пристрасний.

Червоний

Усупереч поширеній думці, червоний колір спальні – найгірший для романтики. Цей агресивний колір сприяє порідшанню частоти займання любов'ю.

Синій

У блакитних і синіх спальнях найкраще спиться. Причиною є особливі рецептори в очах – ті ж клітини, які повідомляють добовий ритм мозку – особливо чутливі до блакитного і синього кольору.

Синій асоціюється зі спокоєм, а тому може уповільнити пульс і знизити артеріальний тиск. Більше половини людей з блакитною спальнею заявили, що вони зазвичай прокидаються щасливими.

Жовтий

Другий кращий колір для сну – це жовтий. Сонячний відтінок стимулює нервову систему, сприяючи розслабленню.

Зелений

Природні відтінки зеленого – теж непоганий вибір. Це гарний колір для сну. Люди в такій спальні прокидаються в оптимістичному настрої.

Помаранчевий

Такий відтінок додає тепла, створює атмосферу, яка підходить для відпочинку. Цей колір допомагає розслабити м'язи, що теж важливо для гарного сну.

Сріблястий

П'ята частина респондентів з сірим інтер'єром спалень зізналася, що вони охочіше займаються зарядкою в спальні. Мабуть, сріблястий колір нагадує їм металеві частини тренажерів і турніків.

Фіолетовий

У фіолетовій спальні відпочивається найгірше. Їх мешканцям вдається поспати лише 5 годин 56 хвилин за ніч. Цей насичений колір є сильним психостимулятором, що заважає відключитися після напруженого робочого дня і викликає яскраві сни та навіть кошмари.

Темно-коричневий

Цей колір не особливо затишний і може викликати у мешканців такої спальні почуття замкнутості, дискомфорту і занепокоєння.

Світло-коричневий

Пари, які сплять у кімнатах із карамельним інтер'єром, займаються сексом частіше, ніж усі інші.

Золотий

Це може звучати як кліше, але банкіри та інші працівники фінансової сфери обирають золотисті тони для оформлення спальні частіше за інших. Їм комфортно, коли колір жаданого жовтого металу оточує їх навіть під час сновидінь.


                         



Коментарі