Технології
Подобається

“Готівка? Ні, палець!”: в Японії введуть нову систему розрахунку “натурою”!

19/01/2017
“Готівка? Ні, палець!”: в Японії введуть нову систему розрахунку “натурою”!

Уряд Японії має намір до 2020 року запровадити нову систему розрахунків для туристів, передає Корупція Маркет

Суть нововведення полягає в тому, що туристам в Країні висхідного сонця запропонують пройти реєстрацію власних відбитків пальців, а потім отримані дані об'єднають з банківською картою. Таку процедуру можна буде пройти прямо в аеропорту.

Програму успішно протестували влітку 2016 року. 300 сканерів були розміщені в торговельних точках і точках обслуговування в різних провінціях країни. Метою створення цієї системи стало бажання полегшити життя туристам і знизити рівень злочинності. Тепер мандрівникам не доведеться возити з собою готівку і кредитку, переживаючи за їх збереження. Також відбитки пальців допоможуть ідентифікувати особу для оформлення документів. Для заселення в готель паспорт людині все ж таки знадобиться.

Також важлива відкривається можливість вивчати пересування і поведінка туристів, що зіграє на руку туристичної галузі та дозволить поліпшити якість надаваних послуг.

Подальше впровадження експерименту почнеться навесні цього року. Повноцінний запуск системи планується приурочити до Олімпійських та Паралімпійських ігор, які пройдуть влітку 2020 року в Токіо.

Однак деякі незалежні експерти у сфері національної безпеки висловили сумніви, що цей крок допоможе знизити поріг злочинності в країні. Виявляється, якщо сканери будуть зчитувати лише капілярний малюнок на пальцях, то підробити його легко. Тому потрібні більш точні і вчинені термінали, які зможуть враховувати рельєф шкіри і температуру. Але їх висока вартість.
 


                         



Коментарі