Економіка світу
Подобається

Крок вперед чи два назад: найбільша українська аграрна група випустить дебютні єврооблігації!

18/01/2017
Крок вперед чи два назад: найбільша українська аграрна група випустить дебютні єврооблігації!

«Кернел», одна з найбільших українських аграрних груп, проводить роуд-шоу (підготовку) для інвесторів в США і Європі щодо можливого випуску єврооблігацій.

Про це повідомляється на веб-сайті компанії у вівторок, передає Корупція Маркет

Передбачувані єврооблігації випускаються у відповідності з правилами 144A і Reg S, тобто вони будуть доступні і американським інвесторам, з терміном обігу п'ять років, і фіксованою ставкою купона.

Інші параметри цінних паперів в повідомленні відсутні.

Раніше акціонери ПРАТ «Полтавський олійноекстракційний завод — Кернел груп» під час позачергових зборів 26 грудня 2016 року схвалили надання товариством поруки за дебютним єврооблігаціями Kernel Holding Sa (Люксембург).

У вирішенні акціонерів вказувалося, що обсяг випущених єврооблігацій обмежений сумою $ 650 млн, відсоткова ставка — 10% річних, термін обігу — п'ять років.

Компанія також виступить поручителем за іншими видатками Kernel Holding в рамках емісії євробондів. Граничний обсяг таких витрат оцінений у 17,1 млн грн.

«Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Компанія постачає продукцію більш ніж у 60 країн світу.

З листопада 2007 року акції холдингової компанії групи Kernel Holding, звертаються на Варшавській фондовій біржі (WSE).
 


                         



Коментарі