Економіка України
Подобається

Стало відомо, коли українцям підвищать пенсію

16/01/2017
Стало відомо, коли українцям підвищать пенсію

Українці не зможуть отримати підвищення пенсій доти, допоки не почнуть чесно декларувати власні доходи, оскільки вже зараз понад 50% громадян воліє приховувати інформацію про реальні розміри своїх статків, передает Корупція Маркет

Таку думку висловив віце-прем'єр Павло Розенко і додав, що зростання мінімальної зарплати до 3200 грн дозволить вивести з тіні частину українців і позитивно вплине на скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду, що, у майбутньому, призведе до зростання розміру пенсійних виплат.

"Немає і не може в країні, де 50% працюючих громадян не платять податки або не платять їх в повному обсязі, бути високих пенсій. Не можуть бути високі пенсії у країні, де розмір легальних зарплат є абсолютно мізерний, бо пенсія – це похідна від зарплати. Тому ще раз вимушений наголосити на тому, що ми сподіваємося від підвищення зарплат в Україні, від підвищення мінімальної зарплати вдвічі – до 3200 гривень – у тому числі й серйозного ефекту і додаткового ресурсу в Пенсійний фонд України", – повідомив Розенко в інтерв'ю "5 каналу".

За його словами, Пенсійний фонд "непогано попрацював" у минулому році, зменшивши дефіцит бюджету ПФ на 10,5 млн. грн і саме за ці гроші українці отримали січневі пенсії ще у грудні.


                         



Коментарі