Економіка України
Подобається

10 тис. приватних підприємніців не працюють через ЄСВ

04/01/2017
10 тис. приватних підприємніців не працюють через ЄСВ

Підприємці кинулися закриватися. За останній тиждень грудня 2016 року було закрито близько 10 тисяч приватних підприємців. 

Голова наглядової ради Палати податкових консультантів Ольга Богданова в ефірі «ГС» нагадала, що в 2017 році фізичні особи-підприємці повинні сплачувати єдиний соціальний внесок, навіть якщо не ведуть діяльність.У січні в Україні починають діяти нові закони. Деякі з них скасовують пільги, інші – передбачають підвищення зарплат. В цьому році малий бізнес чекає безліч нововведень.

Так, законодавці прибрали лазівку, завдяки якій фізична особа-підприємець, у разі відсутності прибутку, міг не платити єдиний соціальний внесок.

Як зміни відбилися на підприємцях, проаналізувала глава наглядової ради Палати податкових консультантів Ольга Богданова.

Фізичним особам-підприємцям, незалежно від того, ведуть вони діяльність чи ні, законопроектом 5130 було встановлено, що при будь-яких обставинах ними сплачується єдиний соціальний внесок, який – у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати –  22% складають тепер 704 гривні на місяць. Сума, звичайно, чимала, тому підприємці почали закриватися. За останній тиждень грудня 2016 року було закрито близько 10 тисяч приватних підприємців, а всього у нас їх – близько 2 мільйонів , – зазначила експерт.


                         



Коментарі